Την “πολύ μεγάλη αγωνία και ανησυχία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία για το αύριο της ελληνικής οικονομίας” υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Real FM ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι αυτό “προκύπτει και από τις τηλεδιασκέψεις που έχει πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με φορείς του επιχειρηματικού κόσμου και εργαζόμενους”.


“Σε όλη την περίοδο της κρίσης, σύσσωμη η αντιπολίτευση κράτησε στάση υπευθυνότητας, στηρίζοντας τα μέτρα που πρότεινε στο υγειονομικό σκέλος η επιστημονική επιτροπή, συμβάλλοντας έτσι στη συμμόρφωση των συμπολιτών μας σε αυτά. Αλλά όσον αφορά στην οικονομία δεν μπορεί παρά οι πολιτικές δυνάμεις να ασκήσουν την κριτική τους, απέναντι στην ανεπάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πρωτοφανών διαστάσεων ύφεσης”, σημείωσε.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε, δε, ότι “εγκαίρως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης , αναλυτικής και κοστολογημένης οικονομικής πρότασης για τα δύσκολα που έρχονται, για να προλάβουμε κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις της ύφεσης”. “Με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”, αντιστοιχήσαμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες των επόμενων έξι μηνών με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Σαράντα πέντε μέρες έχουν περάσει και η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να απορρίψει συλλήβδην την πρόταση αντί να την συζητήσει, χωρίς όμως να έχει αντιπροτείνει κάτι ανάλογο”, συνέχισε, ενώ κατέκρινε τις “ρυθμίσεις σε βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων”, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα “την ΥΑ του κ. Βρούτση, που προαναγγέλλει ψαλίδι στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, προτείνει νέο υπακατώτατο μισθό, και επιτρέπει τις απολύσεις 45 μέρες μετά τη λήξη της αναστολής συμβάσεων εργασίας”.

“Απέναντι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και μέσα σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση όπως επισημαίνουν διεθνείς και εγχώριοι αναλυτές, μετά λύπης άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει για ‘λεφτόδεντρα’, αντί να προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Εμείς ζητήσαμε εξαρχής την πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, προτείναμε μη επιστρεπτέες χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις, και ένα δίχτυ προστασίας των πιο ασθενέστερων”, συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.