Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα ευλαβικά μπορούμε να τα καταφέρουμε, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε στο πλαίσιο αυτό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να προσαρμόζεται και η στρατηγική μας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι απόλυτη προτεραιότητα παραμένει πάντα η δημόσια υγεία.

Μετά την ανακοίνωση του νέου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, όπου εντοπίστηκαν  2.166 νέες μολύνσεις, ανέφερε ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες, αν όμως ενώσουμε όλοι δυνάμεις και ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα ευλαβικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η χώρα μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα την κατάλληλη στιγμή

Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα, την κατάλληλη στιγμή, και πρέπει να δουλέψουμε με τον κερδισμένο χρόνο. Αυτό που χρειάζεται στην τεράστια επιμονή και υπομονή που έχουμε κάνει είναι να προσθέσουμε άλλες 30 μέρες».

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι από σήμερα το πρωί 46 περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στη ζώνη επιτήρησης επίπεδο «κίτρινο» και 26 περιφερειακές ενότητες στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, επίπεδο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται στις ΠΕ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Για το λόγο αυτό κρίθηκε απολύτως αναγκαία η λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν υπάρχει μεγάλη ενδοσχολική διασπορά

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ανέφερε ότι παραμένει ανοικτή η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα γυμνάσια, ενώ για τα λύκεια προβλέπεται τηλε-εκπαίδευση. Υπογράμμισε μάλιστα, διαψεύδοντας τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση κρουσμάτων, ότι τα σχολεία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

«Έχουμε δει πως δεν υπάρχει μεγάλη ενδοσχολική διασπορά. Το πρόβλημα δεν ήταν τα σχολεία μας. Οι ειδικοί αποφάσισαν πως στα λύκεια σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά είναι επικίνδυνο να μπει ο ιός στα σχολεία, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η τηλε-εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.