Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την εξασφάλιση κονδυλίων ύψους 2,12 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου. Ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε τη χαρά του «για την αποδοχή από το Πράσινο Ταμείο των προτάσεων του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι μέσα στον Αύγουστο ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στ. Σταθόπουλος, θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση επιπλέον δράσεις, όπως τα νέα (3ο και 4ο) προγράμματα για την απολιγνιτοποίηση, που έχουν σχεδιαστεί, αλλά και σημαντικές απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων σε Μακεδονία και Κρήτη.

Ολοκλήρωση των έργων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023

Όπως έγινε γνωστό, το έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ οι εργασίες για την περαιτέρω ανάδειξη των δύο αυτών χώρων αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020 και να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο 2023.

Το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μελέτη αποτύπωσης του Πεισιστράτειου Υδραγωγείου, γεωχωρική αποτύπωση Λόφου Φιλοπάππου και Εθνικού Κήπου, έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομών στο Λόφο Φιλοπάππου, καθαρισμούς ρείθρων και μονοπατιών-μονοπάτια Πικιώνη, φυτεύσεις, στήριξη επισφαλών τμημάτων, καθώς επίσης ανακατασκευή παιδικών χαρών Εθνικού Κήπου και εκσυγχρονισμό των θερμοκηπίων του.