Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας- Απαλλάσσει τον Μητσοτάκη από τις ευθύνες του. 

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, δήλωσε πως «ο κ. Τσίπρας απαλλάσσει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Από την διαχείριση της πανδημίας έως την εξωτερική πολιτική. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν».

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι «χαρίζει πρόσκαιρη συσπείρωση στη ΝΔ, η οποία φαίνεται να έχει εσωτερικά προβλήματα για την διαχείριση των εθνικών θεμάτων».

Χρηστίδης για Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη

Για τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμά του για την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε πως πρόκειται για ασυγχώρητη και αδικαιολόγητη στάση της κυβέρνησης στη δεύτερη φάση της πανδημίας, προσθέτοντας ότι «θυσίασε την επιτυχία της πρώτης φάσης, για μια φωτογραφία στη Σαντορίνη. Ό,τι και να πει από εδώ και πέρα ο κ. Μητσοτάκης, σε διαγγέλματα, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση του και μόνο αυτή, καθώς με δική της ευθύνη και παλινωδίες των στελεχών της φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Αγνοεί επιδεικτικά τις απανωτές αστοχίες των στελεχών της,
τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το προβληματικό άνοιγμα του τουρισμού, -το αυτογκόλ με τα γήπεδα και την παρουσία φιλάθλων.

Ταυτόχρονα, 6 μήνες δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Τώρα τρέχουν να κάνουν προκηρύξεις, ως τώρα λειτουργούν όλα με αποσπασμένους γιατρούς. Στο Σωτηρία από τις 50 νεοϊδρυθείσες κλίνες ΜΕΘ, μόλις οι 12 θα λειτουργήσουν άμεσα. Χρειάζεται στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία για στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ με ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά, με ειδικό επίδομα για όσο διαρκεί η πανδημία και με αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών για να μην είναι υπέρμετρη η φορολογία τους».