Σε ξεχωριστούς χώρους στη ΓΑΔΑ η πρώτη νύχτα κράτησης μετά την ιστορική απόφαση-Σήμερα οι αποφάσεις για τις φυλακές-Δεν παραδίδεται ο Παππάς

Σε ξεχωριστούς χώρους στη ΓΑΔΑ για την αποφυγή επεισοδίων, πέρασαν την πρώτη νύχτα οι χρυσαυγίτες. Η ιστορική απόφαση καταδίκης του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, συνοδεύτηκε από τα επεισόδια της οικογένειας Μιχαλολιάκου κατά την παράδοση στις αρχές του αρχηγού τους, ενώ ο χρυσαυγίτης Παππάς, διεμήνυσε μέσω του δικηγόρου του ότι δεν έχει ακόμη σκοπό να παραδοθεί.

Τραμπούκοι του Μιχαλολιάκου με κουκούλες έσπασαν κάμερες

«Μπράβοι με καλυμμένα πρόσωπα έσπασαν κάμερες και έκοψαν καλώδια από φορητό wifi router συναδέλφων. Ανενόχλητοι απείλησαν, προπηλάκισαν, χτύπησαν ανθρώπους, έσπασαν εξοπλισμό και έβρισαν» καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το σπίτι του Αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

«Για πολλοστή φορά το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια αστυνομικών. Για πολλοστή φορά οι αστυνομικοί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και δεν προχώρησαν σε καμία κίνηση για την προστασία των εργαζομένων της ενημέρωσης» αναφέρει η ΕΦΕ.

Η Ένωση επιρρίπτει ευθύνες για «την προκλητικά παθητική στάση της ελληνικής αστυνομίας» εκφράζοντας την αγανάκτηση των φωτορεπόρτερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕ

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις για το που θα πάει ο καθένας, ενώ ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, μέσω του δικηγόρου του, διεμήνυσε πως δεν έχει προς το παρόν σκοπό να παραδοθεί.

Σε ποιες φυλακές θα πάνε οι χρυσαυγίτες

Όπως όλα δείχνουν, αυτές θα είναι φυλακές τύπου Β, όπως αυτές της Νιγρίτας Σερρών, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας και του Αγίου Στέφανου Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, θα οδηγηθεί πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού ή Μαλανδρίνου.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους καταδικασθέντες και ειδικά για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και σε αυτή την περίπτωση θα ληφθούν υπόψη οι σχέσεις που διατηρούν τα μέλη μεταξύ τους ώστε να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις. Σημαντική παράμετρος αποτελεί να μη φυλακιστούν σε σωφρονιστικά καταστήματα όπου είναι έγκλειστοι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή αντιεξουσιαστές, όπως οι φυλακές Κορυδαλλού. Παράλληλα, αποκλείονται αγροτικές φυλακές και φυλακές έγκλειστων για οικονομικά εγκλήματα λόγω χαλαρών συνθηκών κράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγετική ομάδα θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές, καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και εάν είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ξεχωριστά η πρώτη νύχτα

Μετά τις αυτόβουλες παραδόσεις και τις συλλήψεις, το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, μετά από χρόνια, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα οποία ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, αλλά και 20 ακόμη καταδικασθέντες. Οι συλληφθέντες παρέμειναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 50 θέσεων στον 7ο όροφο ο οποίος έχει χωριστεί σε τέσσερα μέρη, αλλά και σε κρατητήρια υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,

Πέρασαν επίσης το βράδυ τους υπό αυστηρή επιτήρηση, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και με τεχνητή (με κάμερες). Όπως είναι άλλωστε γνωστό, κάποια από τα μέλη της ηγετικής ομάδας δεν διατηρούν πλέον καλές σχέσεις μεταξύ τους και έτσι έχουν διαχωριστεί σε ομάδες ώστε να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις.

Σήμερα για αποτυπώματα και φωτογραφίες

Σήμερα θα οδηγηθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για αποτυπώματα και φωτογραφίες, στη συνέχεια στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών όπου θα παραλάβουν τα φυλακιστήρια και έπειτα στη Διεύθυνση Μεταγωγών ώστε να μεταφερθούν στις φυλακές που θα επιλέξει ο εισαγγελικός λειτουργός.