Ψυχογιός: Η κυβέρνηση να καταλάβει πως το προσφυγικό έχει να κάνει με ανθρώπους

Ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τονίζει πως δεν είναι δυνατόν οικογένειες προσφύγων και μικρά παιδιά, να βρίσκονται για μέρες εγκλωβισμένοι τα αμπάρια του αρματαγωγού Ρόδος

Ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός

Τονίζει πως δεν είναι δυνατόν οικογένειες προσφύγων και μικρά παιδιά

να βρίσκονται για μέρες εγκλωβισμένοι τα αμπάρια του αρματαγωγού Ρόδος


«Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι το προσφυγικό έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι με αριθμούς. Δεν είναι δυνατόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής (12.03.2020), να βρίσκονται εδώ και τόσες μέρες περίπου 500 άτομα, μέλη ευάλωτων ομάδων, πολλοί από αυτούς με σοβαρά προβλήματα υγείας, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, οικογένειες με παιδιά, εγκλωβισμένοι στα αμπάρια του αρματαγωγού «Ρόδος». Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι να αφήνονται χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς επαρκείς χώρους υγιεινής, χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στις διαδικασίες Ασύλου, χωρίς προοπτική σε ένα νομικό και διαχειριστικό «κενό».

Η επικίνδυνη «γκρίζα ζώνη» (limbo state) και οι συνεχώς επιδεινούμενες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται εδώ και μέρες και αναδείχθηκαν κι από πολλά ξένα μέσα εκθέτοντας τη χώρα, πρέπει να τερματιστεί και να τους χορηγηθεί η δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα Ασύλου, όπως ζητούν πλήθος Διεθνών Οργανισμών και Ανθρωπιστικών Οργανώσεων, αλλά και κορυφαίοι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι, όπως η Επίτροπος Εσωτερικών της Ε.Ε. Ίλβα Γιόχανσον», καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.