Μεταναστευτικό: «Πιστεύεις ότι είναι αποδεκτό να ρίχνεις δακρυγόνα εναντίον αθώων προσφύγων; Είναι αποδεκτό να τους πυροβολείς και να τους σκοτώνεις;» ρωτά τον Νίκο Δένδια ο Τσαβούσογλου

«To να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις είναι πάντοτε καλό στη διπλωματία» απαντάει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Θυμηθείτε τους διαλόγους στο Τwitter μεταξύ του Τούρκου ΥΠΕΞ και του Γερμανού ομολόγου του


Διάλογοι στο Twitter έχουν αντικαταστήσει την διπλωματική οδό ανάμεσα σε ανώτατους Έλληνες, Τούρκους και Ευρωπαίους αξιωματούχους, εν μέσω της νέας κρίσης με την Άγκυρα για το μεταστευτικό.

Τελευταίο παράδειγμα η εξής ανταλλαγή μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια:

«To να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις είναι πάντοτε καλό στη διπλωματία. Όπως είναι και η ψυχραιμία» απαντάει το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Τwitter.

Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανάρτηση στο twitter του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Πιστεύεις ότι είναι αποδεκτό να ρίχνεις δακρυγόνα εναντίον αθώων προσφύγων; Είναι αποδεκτό να τους πυροβολείς και να τους σκοτώνεις; Αντί να διαδίδετε ψευδείς ειδήσεις για εμάς, η Ελλάδα θα πρέπει να μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες ως ανθρώπινα όντα, όπως εμείς, στην Τουρκία», έγραψε ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη ανταλλαγή απόψεων στο Twitter είχε διαδραματιστεί πριν από λίγες ημέρες μεταξύ του Τσαβούσογλου και του Γερμανού ομολόγου του, Χάικο Μάας.