Στη διαδικασία με την οποία θα οργανωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει ο προγραμματισμός του ραντεβού για εμβολιασμό όσο πιο απλός γίνεται, εξηγώντας ότι για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν οι εξής τρεις δυνατότητες:

«Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο, και πολύ ευκολότερο, κανάλι για τον πολίτη.

Αυτόματα θα κλείνεται το ραντεβού για όσους έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση

Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr, το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να γραφτούν στην άυλη συνταγογράφηση προκειμένου να μπορέσουν να διευκολυνθούν.

Οι αλλαγές στην κατάθεση πινακίδων

Ο υπουργός αναφέρθηκε παράλληλα και στη διαφοροποίηση που εισάγεται φέτος με τις πινακίδες. Ξεκαθάρισε ότι ο πολίτης θα δηλώνει σε ψηφιακή πλατφόρμα ακινησία οχήματος, χωρίς να χρειάζεται να πάει στην εφορία για τη μη πληρωμή τελών. «Εφόσον όμως κυκλοφορείς, τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα», υπογράμμισε.