Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Θανάσης Παφίλης έκανε σήμερα λόγο για γενικευμένη επίθεση από την αστυνομία.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε  στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο να ρίξει λάδι στη φωτιά και υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

«Αντί να συζητάμε αυτά, συζητάμε για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης, χουντικού τύπου, να απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση εν ονόματι της πανδημίας. Οι αστυνομικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον», είπε.

Ο κ. Παφίλης πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έκανε αυτό που είχε πει από την αρχή, να γίνουν δηλαδή συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων: «Η Ιστορία δεν προχώρησε με την τυφλή υπακοή του κινήματος στην κάθε κυβέρνηση, προχώρησε με ανυπακοή, κάναμε ανυπακοή οργανωμένη, με υγειονομικά μέτρα που δεν παίρνονται πουθενά, ούτε στους χώρους δουλειάς ούτε στις υπηρεσίες ούτε παντού. Υποδειγματική. Και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν η κυβέρνηση είχε πει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις με αυστηρότατα, υγειονομικά μέτρα περισσότερο και από ενάμισι μέτρο και, νομίζω, αυτό θα το εκτιμούσε ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για όργιο αυταρχισμού, ενώ σημείωσε ότι ανησυχεί μήπως κόλλησαν οι διαδηλωτές κορονοϊό από τους αστυνομικούς. «Δεν ήταν πορείες, ούτε στην αμερικανική πρεσβεία, και σταματήστε να το λέτε, ούτε το απόγευμα κάναμε πορεία. Και ξαφνικά δεχτήκαμε επίθεση από την Αστυνομία. Και όταν πήγαμε να διαπραγματευτούμε, να τους πούμε “ηρεμήστε να μιλήσουμε”, ξέρετε τι έγινε; Δεν ήταν πορεία, ήταν συγκέντρωση. Η παράσταση έγινε στην αμερικανική πρεσβεία. Εμείς φοράμε όλοι μάσκες. Και δείτε και οι αστυνομικοί πώς είναι! Μη μας κόλλησαν και κορονοϊό. Σας μιλάω υπεύθυνα και ειλικρινά. Πήγαμε να τους πούμε και μας όρμηξαν. Με ‘πιασαν και με τράβαγαν. Παραλίγο να ορμήξουν και στον γενικό γραμματέα του κόμματός μας. Σεβασμός κανένας… Μια φασιστική αντίληψη κυριολεκτικά. Έκαναν πέντε συλλήψεις στον σωρό. Έκαναν τουλούμι στο ξύλο έναν άνθρωπο, αλλουνού του έβγαλαν την πλάτη, και έπιασαν τρεις τυχαία», κατέληξε.