Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε σημερινή δήλωσή του, επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη οργανωμένο σχέδιο για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο υπουργός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, υπογράμμισε ότι στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η εικόνα για τον χρόνο άρσης του lockdown στην αγορά, η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν 4 μέρες πριν από την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή

Σημείωσε παράλληλα ότι το υπουργείο έχει ήδη έτοιμο ένα οργανωμένο σχέδιο σε σχέση με την επαναλειτουργία των καταστημάτων, ενώ η πυκνότητα και ο χρόνος που θα ανοίγουν θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών. «Η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή, θα γίνεται ανά εβδομάδα, όπως είχε γίνει και τον Μάιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες

Όσον αφορά το πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες, ο υπουργός είπε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη προβεί στη αγορά τους. Πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τ.μ.

Τόνισε δε ότι με το σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες, ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520, οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, ενώ με πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.