Μόνο με ενότητα, δημοκρατική πειθαρχία από όλους και κοινωνική αλληλεγγύη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

της Κατερίνας Θανάση

Ο κ. Θεοδωρικάκος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, θύμισε ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ τόνισε πως «ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει» και ότι υπάρχει συνεχής, καθημερινή παρακολούθηση της κατάστασης.

Ρυθμίσεις οφειλών προς τους δήμους

Στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης την περίοδο της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως όσοι πολίτες και επιχειρήσεις έχουν χρέη προς τους δήμους, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, τα χρέη αυτά θα μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 120 δόσεις.

Παράλληλα να υπενθυμίσουμε πως  το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκατ. ευρώ προς τους δήμους για να καλύψουν τις απώλειες από δημοτικά τέλη που δεν θα εισπραχθούν την περίοδο της καραντίνας.

«Με 60 νεκρούς την ημέρα πρέπει να είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown»

Σχετικά με τη λήξη του lockdown, ο υπουργός είπε ότι «είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων. Πέρσι, το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Το πότε θα ανοίξει και τι, έχει σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Με 60 νεκρούς την ημέρα πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί για τη λήξη του lockdown και να είμαστε συντεταγμένοι στο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Παράδειγμα προς μίμηση οι νοσηλεύτριες που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε, τέλος, τη στάση αλληλεγγύης και το εθελοντικό πνεύμα ‒με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας που ασθενούν‒ των 27 νοσηλευτριών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. «Νομίζω ότι αποτελούν παράδειγμα προς όλους. Και προς την επιχειρηματικότητα και προς όλους. Όπως, επίσης, αξίζει να εξάρουμε την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι του Ε.Σ.Υ., γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».