Την αποχώρησή της από την επένδυση του Ελληνικού ανακοίνωσε η Μαριάννα Λάτση με επίσημη ανακοίνωση, στον απόηχο των σχετικών διαρροών.

Όπως αναφέρεται, στη νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει «δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού».

Ωστόσο, τόσο η απόφαση της Μαριάννας Λάτση όσο και η χρονική στιγμή που επελέχθη για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, προκαλούν ερωτηματικά, δεδομένης και της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου της Lamda κατά 650 εκατ. ευρώ, την έκδοση εταιρικού ομολόγου 320 εκατ. ευρώ, αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για την εξασφάλιση δανεισμού

Η επίσημη ανακοίνωση

«Μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε, στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5,992,760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.