«Γεμάτη» είναι η σημερινή μέρα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που συνεδριάζουν ώστε να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Περίπου στις 11:00 της Πέμπτης ξεκίνησε σύσκεψη στο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΚΟ, στελέχη και συνεργάτες του, βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Κίνημα Αλλαγής, στις 15:00 συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου.

Το ΚΚΕ είναι γνωστό πάγια δεν συμμετέχει στις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε σχετική ανακοίνωση από τον Περισσό, σημειώνεται πως «τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Η Ελληνική Λύση επισημαίνει ότι θα λάβει όποια απόφαση αφού συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος, στις 19:00.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «όταν, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως το όνομα του υποψηφίου προέδρου θα είναι έκπληξη, όλοι χαρακτήριζαν την δήλωση «ό,τι νά ΄ναι»!».

«Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου αποδεικνύει την «αριστεροφοβία» της ΝΔ! Μία ερώτηση. Ποιος την γνωρίζει στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα;Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού «ζυγίσουμε» το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον», καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Το ΜέΡΑ25 θα συζητήσει το ζήτημα σε διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 της Πέμπτης.