Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο. 

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Michel για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Jens Stoltenberg.

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Λίγο νωρίτερα σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καλώντας τα στελέχη να επιστρέψουν στις μονάδες τους, σε μικρό χρονικό διάστημα. Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια, επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ORUC REIS

Μέσω Twitter ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως «Η Τουρκία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε να διασφαλίσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της»

«Το πλοίο μας σεισμολογικών ερευνών Oruc Reis (…) έφθασε στο σημείο όπου θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του στη Μεσόγειο»