Κοροναϊός: Νέο κρούσμα στη Δάφνη -Θετικό το δείγμα σε κηδεμόνα μαθητή- Στα 46 τα κρούσματα

Κοροναϊός: Νέο κρούσμα στη Δάφνη -Θετικό το δείγμα σε κηδεμόνα μαθητή- Στα 46 τα κρούσματα

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μητέρα μαθητή στη Δάφνη

Ο Δήμος Δάφνης ενημέρωσε για το συμβάν με έκτακτη ανακοίνωση

Ενώ λαμβάνει μέτρα για τη μη διασπορά του κοροναϊού στην περιοχή


Η ανακοίνωση του δήμου Δάφνης: 

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία.

Παρατείνονται τα μέτρα για τους 3 πληττόμενους νομούς της χώρας

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους 3 πληττόμενους νομούς της χώρας

Αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου.

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, οι ομάδες από τους τρεις νομούς, όταν παίζουν εκτός έδρας θα παίζουν κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κοροναϊό, υπογράμμισε.

Σε αυτή τη φάση η μείωση και πρόληψη της διασποράς θα μειώσει την ένταση και αύξηση της διασποράς, που είναι απαραίτητη για το σύστημα Υγείας είπε ο καθηγητής.

Η στρατηγική του ΕΟΔΥ είναι ίδια με του ECDC και έχει εγκριθεί από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες που βρίσκονται στην Ελλάδα.