Στον αρμόδιο εισαγγελέα αναμένεται να σταλούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρουν το μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανακοίνωση του μέτρου για χρήση μάσκας στα σχολεία, που προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι, έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», μέσω των οποίων αναπτύσσονται θεωρίες κατά του μέτρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία για τις αναρτήσεις στα συγκεκριμένα προφίλ, από τις οποίες ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Υπενθυμίζεται όμως ότι υπάρχει και πάγια εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στον εισαγγελέα όλων των περιπτώσεων δημοσιοποίησης «θεωριών συνωμοσίας» για τον κορονοϊό, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, η έρευνα ολοκληρώθηκε και θα στοιχεία θα αποσταλούν στο αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, αφού ενημερωθεί και τα αξιολογήσει, θα αποφασίσει αν θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα και αν ασκήσει ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων προβλέπει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από το νηπιαγωγείο, πρόταση την οποία έχει αποδεχτεί και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις για όλα τα μέτρα τα οποία θα παρθούν για το άνοιγμα των σχολείων και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ότι μετά από εντολή του πρωθυπουργού, θα διατεθούν στους Δήμους 5,2 εκατ. ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση για να μοιράσουν δωρεάν μάσκες στο σύνολο των μαθητών της χώρας, για όσο διάστημα χρειαστεί.