Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σήμερα μετά από μάχη με τον κορονοϊό, μια 81χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Η ασθενής έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.


Σήμερα το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ κατέληξε. Η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκαν στη χώρα τέσσερις θάνατοι. Πρόκειται για έναν 87χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΜΙΤΣ (νωρίτερα είχε μεταφερθεί από την κλινική Ταξιάρχαι με τα κρούσματα κορονοϊού), έναν 74χρονο με υποκείμενο νόσημα από την Αλεξανδρούπολη, έναν 90χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία και έναν 76χρονο με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον «Ερυθρό» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 2.463. Το 56% των κρουσμάτων αφορά σε άνδρες, τα 574 να σχετίζονται με ταξίδι και τα 1.131 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Επιπρόσθετα, 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη, 15 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών. Τέλος, 57 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει περίπου 59.200 έλεγχοι για τον κορονοϊό.