Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση «Σαράφη»

Κόντρα ΝΔΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Σαράφη  

Έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 

Από διαρροές των κομμάτων  

Σχετικά με τα όσα κατέθεσε χθες ο προστατευόμενος μάρτυρας


Η εκδοχή της ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα και πως όσα κατέθεσε ενώπιον των δικαστικών αρχών, δήλωσε ότι ήταν «πιθανολογήσεις». Φέρεται δε, πως εξαιρεί από την εμπλοκή τους στην υπόθεση τα περισσότερα από τα «10» πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων τους τους Α. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλο και Γ. Στουρνάρα. 

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατέθεσε πως η «η κ. Τουλουπάκη δεν λέει αλήθεια στο έγγραφο που έστειλε στον κ. Σοφουλάκη». Σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνωρίζει γιατί η Τουλουπάκη κάλυπτε τον Μανιαδάκη και δεν κατέγραφε αυτά που κατέθετε ο ίδιος [ο «Σαράφης»] σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα. «Από τον Ιανουάριο του 2018, είχα πει στην Τουλουπάκη για τον Μανιαδάκη, αλλά μου είχε πει, άστον για μετά», φέρεται να κατέθεσε κατά τις ίδιες πηγές.  

Η εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μέσω διαρροής δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο «Σαράφης». Σύμφωνα λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε όλες τις καταθέσεις που έχει δώσει για τη Novartis. Καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ροή “μαύρου” χρήματος σε πολιτικούς και εξηγεί πως στήθηκε το σκάνδαλο. Δίνει επίσης στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες – πλυντήριο καθώς και το πώς γινόταν το ξέπλυμα χρήματος μέσω διαφημιστικών». 

Επίσης κατά τις ίδιες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαίωσε όλα όσα κατέθεσε για τους γιατρούς, για τις δωροδοκίες προσώπων ενώ φέρεται επίσης να επιβεβαίωσε όσα είχε καταθέσει για το ρόλο του Μανιαδάκη και του Βουλκίδη. Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να μίλησε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών, μίλησε για έλεγχο των ΜΜΕ ώστε να δημιουργηθεί κλίμα και να μπορούν να εισαχθούν στην αγορά τα καινούργια φάρμακα της Novartis. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο «Σαράφης» φέρεται να είπε ότι «ομολογούσε ο Φρουζής για δωροδοκίες και πολιτικών προσώπων και γιατρών και κρατικών αξιωματούχων».