Σε δημοσίευμα με τίτλο «Η ΕΕ δεν θα αφήσει την πόρτα ανοιχτή πριν διασφαλίσει το σπίτι της», ο Μαργαρίτης Σχοινάς  αναφέρεται στην πρόκληση των κρατών – μελών

Σε συνεργασία με την Κομισιόν, να χαράξουν κοινή πορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Νωρίτερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ζητά παράταση απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη για άλλον ένα μήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στόχος είναι να σωπάσουν οι Κασσάνδρες και οι λαϊκιστές εντός της Ευρώπης, ενώ σημείωσε πως τελειώνοντας με την υγειονομική κρίση της πανδημίας, θα πρέπει η ΕΕ να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Η ΕΕ δεν μπορεί να αποτύχει για δεύτερη φορά στο ζήτημα του μεταναστευτικού», είπε. Στις αρχές Μαρτίου, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε προαναγγείλει νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Το δημοσίευμα της Le Monde περιγράφει τον νευραλγικό ρόλο του Μαργαρίτη Σχοινά αυτή την περίοδο, καθώς ως αντιπρόεδρος της Κομισιόν έχει αναλάβει τα δύσκολα ζητήματα της μετανάστευσης, της υγείας και της παιδείας. Τρία «ακανθώδη» ζητήματα που προκαλούν αναταράξεις εντός της ΕΕ, τα δύο πρώτα δεδομένων των συνθηκών ανά τον κόσμο και φυσικά το θέμα της παιδείας, η οποία θα πρέπει να εξακολουθήσει παρά τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού στην Ευρώπη.