Επεισόδια ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου στη Λέσβο, όταν μια ομάδα μεταναστών επιτέθηκε με πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή

Έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία για την απώθηση του πλήθους


Αφορμή των επεισοδίων είναι η άρνηση πολλών προσφύγων και μεταναστών να μετακινηθούν στον νέο, υπό κατασκευή, καταυλισμό στο Καρά Τεπέ, υπό τον φόβο ότι θα παγιωθεί το προσωρινό μέτρο.

Δεν χωρά αμφιβολία, άλλωστε, ότι υπάρχει ενημέρωση στους αιτούντες άσυλο για την αντίδραση της διεθνής κοινότητας στη φωτιά στη Μόρια, που όχι μόνο επενέφερε το ζήτημα του μεταναστευτικού στην επικαιρότητα, αλλά δρομολόγησε εξελίξεις, όπως η γαλλογερμανική πρωτοβουλία για υποδοχή των ανηλίκων μεταναστών του καταυλισμού στην Ευρώπη.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή είναι ότι ακόμα και σήμερα στις 10:30 πρωί σημειώθηκε εμπρησμός σε καλαμιώνα δίπλα στο μπλόκο της Αστυνομίας, που βρίσκεται εκεί για να αποκλείσει την πρόσβαση στο λιμάνι.

Πώς προχωρούν οι εργασίες στον προσωρινό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Διαβάστε ακόμα: