Νοσοκομείο «Γεννηματάς», καταγγελιών συνέχεια! «Βαλιτσάκια» και παράκαμψη χειρουργείων

Από τα φακελάκια στα βαλιτσάκια, καθώς αν η αμοιβή είναι μεγάλη δεν χωράει σε ένα μικρό φάκελο


Απίστευτες καταγγελίες από το νοσοκομείο «Γεννηματά». Την προηγούμενη εβδομάδα σας ενημερώσαμε – και στη συνέχεια έγινε αναπαραγωγή από πολλά Μέσα – για τις παιδαριώδεις παραλήψεις της Διεύθυνσης του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να νοσήσουν με τον κορονοϊό πολυάριθμα στελέχη του ιατρικού, του νοσηλευτικού αλλά και του αποθηκευτικού προσωπικού. Αυτή τη φορά η καταγγελία που δεχθήκαμε έχει άλλο αριθμητή, αλλά κοινό παρονομαστή, τη Διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματά». Συγκεκριμένα, ένας συγγενής ασθενή καταγγέλλει πως παρά το ότι επείγει το χειρουργείο του και βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες σε αναμονή, το πρωί της Κυριακής, 29/3, ο χειρουργός του Ουρολογικού επέλεξε να εισάγει μία περίπτωση ριζικής προστατεκτομής, μη επείγουσα και μη υποτροπιάζουσα!

Αυτό σημαίνει πως η δρ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς, είτε αδιαφορεί επιδεικτικά για επαίσχυντα και αντιδεοντολογικά συμβάντα τέτοιου τύπου, είτε δεν μπορεί να ελέγξει παρόμοιες καταστάσεις που διαδραματίζονται σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Παναγιώτης Στάθης-Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής

Το Κυβέρνηση.gr επικοινώνησε με τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος δήλωσε αποκλειστικά:  «Τα τακτικά χειρουργεία έχουν ανασταλεί λόγω COVID μετά την έκδοση της σχετικής ΠΝΠ. Συνεχίζονται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία, για τα οποία σε κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ αποφασίζει η επιτροπή Χειρουργείου».

Να σημειωθεί Η «Επιτροπή Χειρουργείου», αποτελείται από τρία (3) μέλη, με τα αναπληρωματικά τους, ως εξής: 1. Έναν (1) ιατρό βαθμίδας Συντονιστή Διευθυντή ή Διευθυντή (ή Καθηγητή / Αν. Καθηγητή) ειδικότητας Αναισθησιολογίας. 2. Έναν (1) ιατρό βαθμίδας Συντονιστή Διευθυντή ή Διευθυντή (ή Καθηγητή/Αν. Καθηγητή) οποιασδήποτε ειδικότητας του Χειρουργικού Τομέα. 3. Την ή τον υπάλληλο, που έχει ορισθεί προϊσταμένη/ος Χειρουργείου, βάσει υπουργικής εγκυκλίου Αρ.Πρωτ: Α3α/οικ.4121.

Κατόπιν της έκθεσης της καταγγελίας από το Κυβέρνηση.gr, ο διοικητής Παναγιώτης Στάθης, δεσμεύτηκε για τη πραγματοποίηση έρευνας, έτσι ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές αυτού του σοβαρού ζητήματος. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και μας ενημέρωσε πως το χειρουργικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφάνθηκε πως το χειρουργείο του συγκεκριμένου ασθενή κρίθηκε επείγον, σε αντίθεση με όσα αναφέρει η καταγγελία.

Όλα τα ονόματα, των ασθενών και των ιατρών, χειρουργών, είναι στη διάθεσή μας αν ζητηθούν από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας.