Οκτώ άτομα, αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Σάμου συνελήφθησαν σήμερα

Κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης


Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι εκβίαζαν άλλους αιτούντες άσυλο που διέμεναν στη δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δυο αιτούντες άσυλο, που έχουν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

Στη Σάμο μεταβαίνει εκτάκτως αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, που είχαν ως αποτέλεσμα το κάψιμο σκηνών και οικίσκων. Η ένταση συνεχίστηκε και σήμερα, με τον δήμαρχο του νησιού να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.