Μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους ειδικούς να καταρτίσουν λίστα με πιθανά νέα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού τα οποία όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας θα γνωστοποιηθούν αύριο.


Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως το πότε και αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας. Πάντως κυβερνητικές πηγές διαπιστώνουν πως υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Θυμίζουμε πως μόνο χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 207 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ τα 120 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική.

Εξάλλου και ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του που έγινε νωρίτερα σήμερα πως αν χρειαστεί για λόγους δημόσιας υγείας η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να λάβει οριζόντια μέτρα σε δήμους

Πέτσας: Η συντριπτική πλειοψηφία ακολούθησε τις οδηγίες

Νωρίτερα, στη διάρκεια του Briefing ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η συντριπτική πλειoνότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, και στη γειτονιά μας.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς. Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας».