Σε lockdown η δομή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μετά την εξάπλωση της νόσου.

Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες η καραντίνα στο ΚΥΤ.

Την εξέλιξη της κατάστασης επιβλέπουν στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.


Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα, Πέμπτη, και για τις επόμενες μέρες 14 μέρες το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Ριτσώνα, μετά από τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που κατεγράφησαν στο ΚΥΤ.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του Covid-19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 20 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό.

Επισημαίνεται ότι κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό, δεν νοσεί, ούτε έχει συμπτώματα της νόσου. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων.