Ακόμα 18 κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας ανακοίνωσε την Τρίτη ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στους 152 οι νεκροί, με ακόμα ένα θάνατο το τελευταίο 24ωρο.

Νέες προειδοποιήσεις από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προφύλαξης από τη νόσο.


Ακόμα 18 κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε την  Τρίτη ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 2.744.

Οι νεκροί από τη νόσο ανέρχονται σε 152, με ακόμα ένα άτομο να χάνει τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο.

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.378  είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.726 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 100.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, από τους ασθενείς (18 επιπλέον), 32 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 67 ετών. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ από τα 18 νέα κρούσματα τα 12 αφορούν ευπαθείς ομάδες και τα επτά είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν έχει τελειώσει ακόμα η πάλη με τον ιό. Χρειάζονται μερικά απλά μέτρα. Όπως να αποφεύγουμε τα μέσα μεταφοράς, όταν αυτό είναι δυνατό. Όταν τα χρησιμοποιούμε να το κάνουμε με τους κανόνες.

Ο κίνδυνος είναι μικρότερος σε εξωτερικούς χώρους αλλά δεν είναι ανύπαρκτος. Να αποφεύγουμε χώρους με υπερβολικό συγχρωτισμός. Να αποφεύγουμε τις επαφές με πολλά διαφορετικά άτομα,συμπλήρωσε ο καθηγητής.