Ακόμα 4 περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας ανακοίνωσε την Τρίτη ο Σωτήρης Τσιόδρας του ΕΟΔΥ.

Στους 165 οι νεκροί, χωρίς κανένα θάνατο το τελευταίο 24ωρο

Οι αναφορές για τις έρευνες του εμβολίου της νόσου.


Ακόμα 4 κρούσματα κορονοϊού Covid-19 στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τρίτη ο καθηγητής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.840

Οι νεκροί από τη νόσο παρέμειναν στους 165, καθώς δεν καταγράφηκε θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Από τα θύματα, 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 616 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.475 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.836 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 131.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, από τους ασθενείς (τέσσερις επιπλέον), 22 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To  95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Μιλώντας για τις έρευνες σχετικά με το εμβόλιο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως 8 διαφορετικά εμβόλια δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή και πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις από ένα από αυτά.

Ακόμα, είπε πως μεγαλύτερες μελέτες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ενώ συμπλήρωσε πως αν πάνε καλά μπορεί να υπάρξει εμβόλιο στο τέλος του έτους.

Μιλώντας για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο καθηγητής ανέφερε πως «κατά τη γνώμη μου τα οφέλη της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία είναι περισσότερα από τους κινδύνους».