Ζήτημα εξυπηρέτησης συμφερόντων εκδοτικού συγκροτήματος βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης να περάσει μεταμεσονυχτίως τροπολογία με την οποία επί της ουσίας «ξηλώνει» την Βασιλική Θάνου από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι προσέφυγε στις Βρυξέλλες γι αυτή την επιλογή και υποστηρίζει ότι τη συγκεκριμένη τροπολογία συνέθεσε εκδοτικό συγκρότημα και όχι η κυβέρνηση. «Με φωτογραφική τροπολογία η Ν.Δ. θέλει να ξηλώσει την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού διότι ενόχλησε εκδοτικό συγκρότημα. Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά», δηλώνει ο Νίκος Παππάς για την τροπολογία σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία αντίκειται και στην κοινοτική νομοθεσία, η Ν.Δ. επιχειρεί να παύσει την επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προφανώς έχουν ενοχλήσει οι τελευταίες αποφάσεις της επιτροπής, οι οποίες βάζουν φρένο στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, καταθέτει άμεσα ερώτηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή τη χυδαία και εξόφθαλμη παρέμβαση στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι προφανές ότι αυτή η πρόχειρη και φωτογραφική τροπολογία έχει συνταχθεί από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και όχι από το κυβερνητικό επιτελείο», αναφέρει.