Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί διαχρονικά κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα και ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΠτΔ, ο κ. Νεοφύτου μετέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη και την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την έντονη τουρκική παραβατικότητα.

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί διαχρονικά κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα και ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αλέξανδρος Σίνκα.