Ήταν η πρώτη, κυρίως εθιμοτυπικού χαρακτήρα επαφή των δύο ανδρών μετά τις εκλογές και στην οποία αντάλλαξαν ευχές και φιλοφρονήσεις παρουσία των τηλεοπτικών καμερών.

Αλλά φυσικά, κυριάρχησαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας και ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας. Στην συζήτηση συμφωνήθηκε να τεθεί εξ αρχής το μισθολογικό των ιερέων, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά καθώς και να επανεξετασθεί το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. «Tabula rasa στα θέματα της Εκκλησίας, δεν ισχύει η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, πάμε από την αρχή» θα μπορούσε να είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα διασφαλιστεί το μισθολογικό των ιερέων, ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία συμφωνήθηκε να επανεξετασθεί το ζήτημα και να αναζητηθεί τρόπος αξιοποίησής της. Ας σημειωθεί ότι ουσιαστικά συμφωνία Εκκλησίας-Τσίπρα δεν υπήρξε, αφού διεφώνησε η Ιερά Σύνοδος και απέπεμψε το ζήτημα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει μια εκλογικευμένη συμφωνία για το ζήτημα, να διδάσκονται τα Θρησκευτικά αλλά με σεβασμό στις άλλες θρησκείες και να μην γίνεται στα πλαίσια κατήχησης.