Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη σκιά των εικόνων που καταγράφηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.


Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε νωρίτερα με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την έξοδό του από το δημαρχείο τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι αξιολογούν τα δεδομένα και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

«Αξιολογούμε τα δεδομένα και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Συλλέγουμε τα μηνύματα που μας στέλνουν και βάζουμε τις προτεραιότητες. Δεν υπάρχει κάποια είδηση από την τηλεδιάσκεψη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

«Όταν μιλάμε για αυξήσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν αφορά την ποσότητα των κρουσμάτων. Μπορεί να έχεις 5 κρούσματα διάσπαρτα στην κοινωνία και να μην μπορείς να τα ιχνηλατήσεις. Ο ιός είναι εκεί έξω, είναι σε ύφεση αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το αντίδοτο στον κορωνοϊό είναι να κάνουμε αυτό που πρέπει σε σχέση με την προσωπική και ατομική μας προστασία».

Για το αν θα επιβληθεί lockdown σε τοπικό επίπεδο: «Είναι σενάρια και υπάρχουν πρωτόκολλα τα οποία περιγράφουν τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση. Μιλάμε με τις τοπικές αρχές, έχουμε πλήρη εικόνα των δεδομένων και θα πάρουμε μικρά ή μεγάλα μέτρα, τα οποία δεν θα είναι οριζόντια».