Πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη βάση της Σούδας. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι η Αθήνα αναμένει από την επίσκεψη Πομπέο την επιβεβαίωση της έμπρακτης στήριξης των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα.

«Αναμένουμε να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί από αμερικανικής πλευράς όλο το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή, μια έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδίως δε απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Από κει και πέρα υπάρχουν μία σειρά από θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών, τα οποία θα αποτυπωθούν στην επίσκεψη και στην Αθήνα, αλλά και στην Κρήτη, η οποία θα ακολουθήσει. Ακριβές πρόγραμμα για τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και το πρόγραμμα του Αμερικανού Υπουργού στην Ελλάδα, θα έχετε τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.