«Είναι ενθαρρυντικό ότι σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυστοκίας η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα ξεκινάει σήμερα να γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών στο Ελληνικό.

«Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για την επένδυση στο Ελληνικό… Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ενα πιο ελπιδοφόρο μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «ο χώρος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης» και στην πλήρη του ανάπτυξη θα δημιουργήσει 80.000 θεσεις εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται για «ένα έργο σύγχρονο και οικολογικό, το οποίο συμβολίζει την νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

Σημείωσε ακόμη πως «δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημειο που είμαστε σήμερα» κάνοντας λόγο για «αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν» αλλά και για σύγκρουση δύο διαφορετικών αντιλήψεων, την αντίληψη της αδράνειας και την αντίληψη της ανάπτυξης.

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, έχουμε πολύ δρόμο» συνέχισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «είναι ένα έργο μακράς πνοής και μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία για την πλήρη ανάπτυξή του».