Δωρεάν θα είναι για όλους το εμβόλιο του κορονοϊού ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με θέμα τη στρατηγική του εμβολιασμού. 

Ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό.

Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Να σημειωθεί πως το κονδύλι για τα εμβόλια είναι προπληρωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα πως στις αρχές του 2021 η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσω των συμβάσεων προαγοράς.

Υπενθυμίζουμε πως μετά το χθεσινό τριπλό αρνητικό ρεκόρ εξετάζεται από την κυβέρνηση το μέτρο να κλείσουν και τα Δημοτικά Σχολεία, ενώ από σήμερα Παρασκευή μπαίνουν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα.

Ποιοι έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης και η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.