Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πρώην και νυν υπουργού Οικονομικών σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσακαλώτος ήταν εκείνοι που στην ουσία  κατήργησαν την προστασία της πρώτης κατοικίας.


Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε το λόγο και απευθυνόμενος προς αυτόν επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την περίοδο που αποτελούσε κυβερνών κόμμα, δεν πήρε καμία υποχρέωση στο να μην υπάρχει επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα κατά την παρέμβαση του ανέφερε:

«Πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει κριτική στον κ. Τσίπρα και σε άλλους ότι δεν διαβάζουν καλά τα κείμενα. Ας δούμε λοιπόν τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Από την απόφαση του Eurogroup, ξέχασε να διαβάσει ένα κομμάτι. Την τελευταία πρόταση. Πώς τελειώνει το κείμενο που υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την υπογραφή του. Σε αυτήν την πρόταση αποδεικνύεται ότι δεν πήραμε καμία υποχρέωση για να μην υπάρχει επέκταση της πρώτης κατοικίας. Η μόνη υποχρέωσή μας ήταν να ενσωματώσουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας σε ένα σχέδιο, ειδικά τώρα με την Covid-19, που έχουμε μια νέα στρατιά φτωχών και επιχειρήσεων που και αυτή τη δέσμευση να μην είχαμε θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε. Ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός τους δεν μπορούν άλλο να κρύβονται. Δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία και αυτό είναι άποψη».

Το λόγο εν συνεχεία έλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και μεταξύ άλλων τόνισε :

«Απορώ με την παρέμβασή σας και με το όψιμο ενδιαφέρον σας για τα λαϊκά στρώματα. Εσείς δεν είστε αυτός που δηλώσατε το 2017, εντός εισαγωγικών ότι οι πλειστηριασμοί είναι καλοί για να έχουμε καλές τράπεζες και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Εσείς είστε υπέρμαχος και μας κάνετε μαθήματα; Θα καταθέσω την δήλωσή σας στα πρακτικά».

Ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε διάφορα έγγραφα στα πρακτικά για να απαντήσει στον πρώην υπουργό, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που στην ουσία κατήργησε τον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον Φεβρουάριο του 2019, και μάλιστα με υπογραφή του κ. Τσακαλώτου από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.