Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση με αφορμή τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «επενδύω στην Ελλάδα» για τα εργασιακά, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο ΓΓ του ΚΚΕ, τόνισε πως με τις προωθούμενες διατάξεις, καταργείται και το «τελευταίο φύλλο συκής στο εργατικό δίκαιο».

«Οι ενώσεις προσώπων αναβαθμίζονται, παίρνουν ρόλο στο τσάκισμα των μισθών! Η εμπειρία από την περίοδο του 2012 αποτυπώνει τον ρόλο των ενώσεων προσώπων ως συμπιεστή μισθών και δικαιωμάτων και δούρειο ίππο στο χτύπημα συνδικαλιστικών οργανώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Bάζετε ασφυκτικούς όρους στη ζωή και συλλογικές αποφάσεις σωματείων, για τις ενώσεις προσώπων χρειάζονται τα 3/5 εργαζομένων, με συμμετοχή ανθρώπων της εργοδοσίας και δίνετε πλήρη ελευθερία κινήσεων».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος χρησιμοποιώντας φράσεις τύπου «φοράτε χειροπέδες στις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και «εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό Βρούτση να μην αφήσει τίποτα όρθιο». «Στην ουσία αναφερόμαστε για τους όρους λειτουργίας των ειδικών οικονομικών ζωνών που μιλούσε το ΔΝΤ από το 10’. Ειδικό φορολογικό καθεστώς για επενδυτές και άγρια εκμετάλλευση για εργαζόμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: « συνολικά το ΚΚΕ δίνει όλες τις δυνάμεις του ώστε το λαϊκό κίνημα μέσα από τις δικές του διαδικασίες να μπορέσει να ανασυνταχθεί σε ταξική κατεύθυνση, να δυναμώσει ο αντικαπιταλιστικός χαρακτήρα της πάλης του, να απομονώσει εκείνους που μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα υπονομεύουν τα κατακτημένα δικαιώματα και ελευθερίας εργαζομένων».