Σωρεία κοινοβουλευτικού έργου αναμένεται από αύριο, Τετάρτη, και έως την ημερομηνία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα βασικά νομοσχέδια που ξεχωρίζουν να είναι ο νέος εκλογικός νόμος και η επικύρωση της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Τα δύο αυτά θέματα αναμένεται να γίνουν και το αντικείμενο της εντονότερης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του κοινοβουλίου για τις επόμενες εβδομάδες, ως εξής :

  • Αύριο ξεκινά η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής του νέου εκλογικού νόμου
  • Την Παρασκευή ψηφίζεται από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το Brexit
  • Τη Δευτέρα θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία
  • Την επόμενη Τρίτη – δηλαδή στις 21 του μήνα- θα ψηφιστούν τρία νομοσχέδια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (πρόκειται για κυρώσεις συμβάσεων)
  • Στις 21 του μήνα ξεκινά και η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ.
  • Στις 23 ή στις 24 του μήνα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εθνική αρχή ανώτατης εκπαίδευσης.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο «κύκλος» συνεδριάσεων ακολουθεί η ψήφιση εννέα ακόμα νομοσχεδίων, που κυρίως αφορούν κυρώσεις συμβάσεων.

Στη συνέχεια θα περάσουν από τη Βουλή τέσσερα ακόμα νομοσχέδια: για το επίδομα γέννησης, για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και για την πολιτική προστασία.