«Υπήρξε μια δραστήρια και μαχητική προσωπικότητα, μια γυναίκα με ξεχωριστή παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής για το θάνατο της πρώην βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής.


Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Βέρας Νικολαΐδου, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σε σχετική δήλωση του, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει πως «η Βέρα Νικολαΐδου υπήρξε μια δραστήρια και μαχητική προσωπικότητα, μια γυναίκα με ξεχωριστή παρουσία στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αγωνίστηκε για τα πιστεύω της και αναδείχθηκε σε σημαντικά δημόσια αξιώματα, τα οποία υπηρέτησε με σεμνότητα και εργατικότητα από θέση αρχών.

Εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της Βουλής την περίοδο 27/9/2007-14/10/2009. Πλούσια ήταν επίσης η θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Δήμαρχος Νικαίας από το 1990 έως το 1994 και Αντιδήμαρχος του ιδίου Δήμου επί σειρά ετών.

Προσωπικά και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος, και στους οικείους της».