“Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που είναι θεμελιωμένο επάνω στο σεβασμό της μονάκριβης ανθρώπινης προσωπικότητας και, όπως έχει λεχθεί, η εξουσία της δεν προέρχεται από τη δύναμη των πιο ισχυρών, ούτε από τη φιλοδοξία τους. Προέρχεται από την αδυναμία του καθενός και από το σχεδόν αβίωτο της κατάστασης του ανθρώπου, όταν αυτός δεν μετέχει σε μια κοινότητα” αναφέρει στο μήνυμα του για τη συμπλήρωση 45 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής:

«Η 45η επέτειος αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας βρίσκει, μεταξύ άλλων, τη χώρα σε φάση νέας και μάλιστα Αναθεωρητικής Βουλής, της 9ης Αναθεωρητικής Βουλής!

Και αν το 1974 η Δημοκρατία έπρεπε να δώσει και να κερδίσει μεγάλη μάχη για τη στερέωσή της, με πρωτομάστορα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και με τη συμβολή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, σήμερα ο κοινοβουλευτισμός, ως η κορυφαία έκφανση της Δημοκρατίας, καλείται να δώσει και να κερδίσει τη μάχη για το κύρος του και ειδικότερα για την αξιοπιστία του στα τόσο δύσπιστα και επιφυλακτικά μάτια των πολιτών.

Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που είναι θεμελιωμένο επάνω στο σεβασμό της μονάκριβης ανθρώπινης προσωπικότητας και, όπως έχει λεχθεί, η εξουσία της δεν προέρχεται από τη δύναμη των πιο ισχυρών, ούτε από τη φιλοδοξία τους. Προέρχεται από την αδυναμία του καθενός και από το σχεδόν αβίωτο της κατάστασης του ανθρώπου, όταν αυτός δεν μετέχει σε μια κοινότητα.

Σήμερα, λοιπόν, 45 χρόνια μετά την αποκατάσταση της ελεύθερης πολιτικής ζωής, αντικρύζουμε τη δική μας δημοκρατική πρόκληση. Να στερεώσουμε το πολύτιμο και γι’ αυτό ευαίσθητο πολίτευμά μας, το αντιπροσωπευτικό σύστημα, που «δημοκρατία κέκληται», γερά στις συνειδήσεις των πολιτών, ως το μόνο άξιο να μας οδηγήσει ελεύθερα και υπεύθυνα στην πρόοδο και στην ευημερία».