Συζήτηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο.

«Τολμηρό κοστολογημένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης» σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.


Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας συζήτησε τη Δευτέρα η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, μέσω βιντεοκλήσης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση από το ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει ενεργά και με γενναία, στοχευμένα μέτρα να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις, να προστατέψει τους εργαζόμενους. Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας τώρα».

Ανακοίνωσε ότι Κίνημα Αλλαγής προτείνει «ένα επεξεργασμένο, τολμηρό κοστολογημένο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, που αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που επλήγησαν. Με κάλυψη από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους του 40% του μισθού τους για 6 μήνες με όρο την απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα αυτό. Ταυτόχρονα προβλέπονται κίνητρα για νέες προσλήψεις σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι δυνατόν να ξαναχτιστεί το μέλλον πάνω στα ερείπια της οικονομίας «γι΄αυτό προτείνουμε αυτό το ενδιάμεσο πρόγραμμα. Αλλιώς το κόστος της ανόρθωσης της οικονομίας θα είναι δυσανάλογα μεγάλο και η περίοδος της κρίσης ακόμα μεγαλύτερη» καλώντας «την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την πρότασή μας ώστε να παραμείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία».