«Το ράβε ξήλωνε της ΝΔ στην εκπαίδευση συνεχίζεται με μοναδικό στόχο τον κομματικό έλεγχο της» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.


Με υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης σχολιάζει η Φώφη Γεννηματά τις διατάξεις για προσλήψεις στην εκπαίδευση που παρουσίασε χθες, Δευτέρα, στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε σχετική δήλωση της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει πως «το ράβε ξήλωνε της ΝΔ στην εκπαίδευση συνεχίζεται με μοναδικό στόχο τον κομματικό έλεγχο της. Διώχνει τα ροζ στελέχη και έρχονται οι γαλάζιοι. Με ξαφνική τροπολογία, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς καμία αξιολόγηση. Μόνο προσόν το κομματικό διαβατήριο.

Γι αυτό και επί ένα χρόνο η υπουργός Παιδείας αρνείται να καταργήσει τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρει τις διαφανείς διαδικασίες του νόμου 3848/2010 για τις δομές και την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.

Kύριε Μητσοτάκη στήνετε το κομματικό κράτος της δεξιάς και στην Εκπαίδευση. Αυτό εννοούσατε όταν μιλούσατε για μεταρρυθμίσεις; Μας γυρίζετε πολλά χρόνια πίσω, παίζετε επικίνδυνα παιγνίδια με το μέλλον των παιδιών μας» καταλήγει η κ. Γεννηματά.