Για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα, περί βέτο της Ελλάδας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ερωτά την κυβέρνηση η Ελληνική Λύση.

Ειδικότερα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε τη Βουλή προς τον Νίκο Δένδια, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εξωτερικώνσχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης.

«Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με την συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, η Ελληνική Λύση αναρωτιέται, αν ο υπουργός έχει εντολή από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην άσκηση βέτο εάν δεν ακυρωθεί το τουρκο-λιβυκό ψευτοσύμφωνο ή εάν ενδεχομένως μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για…τουρισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, και καταλήγει:

«Διότι, εάν δεν έχει λάβει εντολή να θέσει βέτο, ακόμα μια φορά από τις πολλές (να θυμίσουμε ενδεικτικά το Σκοπιανό, το θέμα των αυξήσεων των μισθών, το θέμα της μείωσης της φορολογίας κλπ) τότε η ΝΔ πιάνεται να λέει ψέμματα» καταλήγει η Ελληνική Λύση.