Η αρχηγός του Κινήµατος Αλλαγής κατήγγειλε ευθέως την κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι η ανακοίνωση Μητσοτάκη σηµαίνει ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχων βρέθηκαν αιφνιδιαστικά εκτός κάδρου και ότι δεν πρόκειται να λάβουν αναδροµικά ούτε ενός ευρώ.


Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη επιµένει υποστηρίζοντας ότι η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για 2,5 εκατοµµύρια συνταξιούχους, που δήθεν θα ωφεληθούν, είναι απολύτως ψευδής και παραπλανητική: Η αλήθεια είναι ότι πάνω από 1,5 εκατοµµύριο συνταξιούχους (σε σύνολο 2,5 εκατοµµυρίων) που δεν είχαν καµία περικοπή στις κύριες συντάξεις παρά µόνο στα δώρα ή τις επικουρικές δεν θα έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις εξαγγελίες.

Το Κίνηµα Αλλαγής παραµένει στη γραµµή αναθεώρησης της απόφασης, ώστε να δοθεί τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πλέον αδύναµων. Σκοπεύει, δε, να λάβει συγκεκριµένες πρωτοβουλίες, προκειµένου να πιέσει την κυβέρνηση να στηρίξει τους συνταξιούχους που αποδείχθηκαν όλα τα χρόνια της κρίσης πυλώνας στήριξης της πληττόµενης ελληνικής οικογένειας.

Η ένταση στη ρητορική του ΚΙΝΑΛ τροφοδοτείται επίσης και για τις καταγγελίες σχετικά µε την πραγµατική στήριξη των νεότερων γενιών στα πρώτα τους βήµατα, συµπεριλαµβανοµένων και εκείνων που επέλεξαν την τελευταία δεκαετία την αναζήτηση γνώσης και εργασίας στο εξωτερικό. Ηγεσία και στελέχη του ΚΙΝΑΛ µε διάθεση µαχητικής αλλά και τεκµηριωµένης αντιπολίτευσης -και µε ευρύτερο στόχο την προσέλκυση απογοητευµένων ψηφοφόρων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς- υπογραµµίζουν ότι µε αφορµή και τη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα καλέσει την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το brain drain και τη δέσµευση-εξαγγελία ότι θα το αναστρέψει, προσφέροντας άµεσα κίνητρα και εργασιακές ευκαιρίες στους νέους που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό για να µετεγκατασταθούν στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ.GR