Την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που όλοι αναζητούσαμε πέραν της λεκτικής διατύπωσης περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης ήταν και η πραγματική ανάληψη των ευθυνών όταν γινόταν ένα λάθος.

Με την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι πιστέψαμε ότι τα πράγματα αλλάζουν.

Δυστυχώς όμως οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.

Στην πρώτη περίπτωση είχαμε την απίθανη κατάσταση με τα vouchers του κ. Βρούτση. Ο υπουργός Εργασίας με όσα είχε ή δεν είχε κάνει περιμέναμε όλοι να φύγει κλοτσηδόν από την κυβέρνηση. Αντ’ αυτού είδαμε τον κ. Βρούτση να διατηρεί τη θέση όχι μόνο εκείνη την περίοδο αλλά και μετά τον ανασχηματισμό.

Και θα μου πείτε καλά ο κ. Βρούτσης διατείνεται ότι διαθέτει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Πρεζεράκος τι διαθιέτει;

Ο κ. Πρεζεράκος είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Εκείνος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής (εννέα στο σύνολο) έχουν την απόλυτη ευθύνη για το φιάσκο με τις μάσκες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα είδαμε τον κρατικό μηχανισμό να παρακάμπτει εμπόδια και αγκυλώσεις και μέσω της ΚΕΔΕ να αναλαμβάνει την τεράστια κοινωνική αποστολή να φθάσουν εγκαίρως οι μάσκες στα σχολεία και την προσπάθεια αυτή, τελικά την υπονόμευσε το ίδιο το κράτος, μέσω της Επιτροπής Πρεζεράκου.

Γιατί η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, είναι μια επιτροπή που είναι πρόεδρός της ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του  Υπουργείου Υγείας, το οποίο πολιτικά εποπτεύει ο κ. Βασίλης Κικίλιας. Και η εν λόγω Επιτροπή έδωσε λάθος διαστάσεις για τις μάσκες στα σχολεία, με αποτέλεσμα περίπου 400.000 μάσκες να πάνε στράφι…

Θα μου πείτε σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα είχε παραιτηθεί ο ίδιος ο υπουργός. Αλλά επειδή στο Ελλάντα τους Γενικούς Γραμματείς τους διόρισε όλους το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έχουμε αυτήν την απαίτηση. Εκείνο που έπρεπε να γίνει μόλις κι επισήμως το υπουργείο Υγείας έδειξε τους φταίχτες, ήταν να παραιτηθεί ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, τουλάχιστον, από πρόεδρος Επιτροπής.

Βέβαια η ΝΔ συνηθισμένη από όσα συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι σύντομα θα ξεχαστεί η υπόθεση και τελικά δεν θα ανοίξει ούτε μύτη.

Εκείνο όμως που δεν έχει καταλάβει η ΝΔ είναι ότι άλλο το πεζοδρομιακό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευκαιριακοί του ψηφοφόροι και άλλο ο αστικός κόσμος και οι οικογενειάρχες με αρχές που στηρίζουν τη ΝΔ. ΟΙ ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν τάξη, θέλουν υπευθυνότητα και την αδυναμία ανάληψης ευθύνης δεν τη συγχωρούν.

ΥΓ: Αλήθεια μας παραξένεψε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία για το φιάσκο για τις μάσκες ζητείται η παραίτηση της Κεραμέως και του Θεοδωρικάκου. Η μεν δεν είχε καμία ανάμειξη με τις μάσκες και ο δεύτερος είναι εκείνος που έδωσε τα λεφτά. Για τον πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Επιτροπής Πρεζεράκου που τα έκανε μούσκεμα κουβέντα δεν είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρε λέτε να συμβαίνει κάτι; Έχει σχέση με την ασυλία που έχει ο Πολάκης από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας;