Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποια είναι τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο για την ενημερωτική δαπάνη που αφορούσε την εκστρατεία για τον κορονοϊό» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Η σχετική δαπάνη κατευθύνθηκε με αδιόρατα, αυθαίρετα και αθέμιτα κριτήρια ακόμη και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα «ζόμπι» και «φαντάσματα», σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Στο επόμενο επίπεδο πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την κόντρα που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση της ΝΔ αναφορικά με τα χρήματα που δόθηκαν προς τα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει σήμερα σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο κείμενο της ερώτησης του, που τιτλοφορείται «ποια είναι τα ακριβή ποσά ανά δικαιούχο για την ενημερωτική δαπάνη που αφορούσε την εκστρατεία για τον κορονοϊό;», ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «η αντιμετώπιση του κορονοϊού αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνησή σας ως χρυσή ευκαιρία παρέκκλισης από τους κανόνες που προβλέπονταν για τη διαφάνεια, τη διαύγεια και τον έλεγχο των απευθείας αναθέσεων».

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι κυβερνητικοί χειρισμού εξώθησαν «μέχρι και στελέχη της συμπολίτευσης, όπως η κ. Μπακογιάννη, να ζητήσουν δημόσια την κατάθεση πλήρους και αναλυτικού καταλόγου με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και, κυρίως, με τα ποσά χρηματοδότησής τους.

Παρόλα αυτά, ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας, απαντώντας στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (287/6052), προέβη σε παραπειστική, ελλιπή κατάθεση ενός έγγραφου καταλόγου από τον οποίο δεν προκύπτουν τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους.

Επειδή η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει το κοινοβούλιο.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους;

Επίσης, καλείται ο κ. Πρωθυπουργός να καταθέσει:

Πλήρη και αναλυτικό κατάλογο από τον οποίο να προκύπτουν α) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά κ.ά.) που έλαβαν από οποιοδήποτε φορέα του ελληνικού δημοσίου οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσης διαφημιστικής εταιρείας για οποιουδήποτε είδους διαφημιστική καμπάνια και εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, β) τα ποσά που έλαβαν, γ) τον τρόπο, δηλ. τα νόμιμα κριτήρια και τη διαδικασία υπολογισμού τους» καταλήγει η ερώτηση του κ. Τσίπρα.