Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαταθέσει την ερώτηση για τα ΚΕΚ «όσες φορές χρειάζεται και χωρίς να κουραστεί» τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Μετά τις κυβερνητικές διαρροές, πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να μετατρέψει την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα χαμηλού επιπέδου προγράμματα τηλεκατάρτισης σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γενικώς και αορίστως για την πανδημία και την οικονομία, πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαταθέσει την ερώτηση για τα ΚΕΚ «όσες φορές χρειάζεται και χωρίς να κουραστεί» προκειμένου να υπάρξει απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η μετατροπή της ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών -εάν θα γίνει θα γίνει κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής-και τονίζουν πως όσο και να το αποφεύγει ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού και να απολογηθεί. «Τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων, όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών.

Νωρις το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό με θέμα: Ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Στην ερώτησή του ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Αποδεικνύεται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι όλο σας το προεκλογικό αφήγημα που ήθελε να σας παρουσιάζει ω υποστηρικτή και προστάτη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης και των ανθρώπων της «αριστείας» δεν ήταν παρά μια καλοστημένη πολιτική απάτη. Γιατί τώρα, την ώρα της κρίσης, που οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της αριστείας και της μεσαίας τάξης, οι επιστήμονες/ελεύθεροι επαγγελματίες, που χρειάζονται έμπρακτη στήριξη, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και τον εξευτελισμό από την πλευρά της κυβέρνησής σας».