Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι αναμένουν τα ζητήματα που θα αναδείξει ο πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 


Σήμερα λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας θα εισηγηθεί την επανεκκίνηση των διαδικασιών Ανασυγκρότησης στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο, ενώ θα προτείνει στην ΚΕΑ να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση – πρόταση που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο.

Αν και το κυβερνών κόμμα εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αισθάνεται «στριμωγμένη» μετά τη «φασαρία» γύρω από το ηχητικό Μιωνή- Παππά, τα στελέχη κάνουν λόγο για μία κατασκευασμένη ιστορία που έπεσε στο κενό, δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποιο μεμπτό στοιχείο εις βάρος του πρώην υπουργού.

Αντιθέτως, μετά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Novartis- ΗΠΑ και μετά και τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί πρωτοβουλιών για να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι επιβεβαιώθηκαν οι χρόνιες αναφορές της στο σκάνδαλο το οποίο μάλιστα εμπλέκει πολιτικούς από κυβερνήσεις προ 2015, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο πόρισμα που ήρθε φως της δημοσιότητας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως  αυτή τη στιγμή προέχει ένα ζήτημα. Τόσο η κομματική βάση όσο και τα στελέχη, αναμένουν να δουν την εφαρμογή  των εξαγγελιών Τσίπρα περί αλλαγών στο κόμμα, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη διεύρυνση και το άνοιγμα στην κοινωνία.

Τέλος, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και προβλέπουν μία μελλοντική συνεργασία και το ΚΙΝΑΛ, ως αντίπαλος πόλος ενός δεξιού πόλου, καλά γειωμένου με ορμπανικά χαρακτηριστικά- όπως αναφέρουν.

Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μπορεί να φαντάζει μακρινή, αλλά ίσως και να μην είναι. Οι συγκυρίες αλλά και ενδεχόμενες επικοινωνιακές αστοχίες, θα ξεκαθαρίσουν εάν τέλος του Σεπτέμβρη ο λαός θα αποφασίσει ξανά για το ποιος θα  κρατά το τιμόνι της χώρας.