«Χρειάζεται να να διασφαλίζονται τα χρήματα του Δημοσίου» αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αεροπορικής εταιρείας.

Τονίζεται πως δεν πρέπει να ενισχύεται καμία επιχείρηση όσο μεγάλη κι αν είναι, εφ’ όσον η έδρα της βρίσκεται σε «φορολογικούς παραδείσους».

Η στάση του κόμματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται θετικό στο ενδεχόμενο κρατικής ενίσχυσης της Aegean αρκεί η στήριξη να διασφαλίζει τη συμμετοχή του Δημοσίου στις αποφάσεις για την πορεία της αεροπορικής εταιρείας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, Χρήστο Πρωτόπαππα και Παύλο Χρηστίδη.

Ο κ. Πρωτόπαππας επεσήμανε ότι το κύριο είναι η διασφάλιση των χρημάτων που θα δώσει το Δημόσιο και ο τρόπος συζητείται. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι είναι αδιανόητο μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που έχουν «ενισχυθεί» από τις χώρες τους να σχεδιάζουν επιθετικές εξαγορές επιχειρήσεων χωρών-μελών.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει να μην ενισχύεται καμία επιχείρηση όσο μεγάλη κι αν είναι, εφ όσον η έδρα της βρίσκεται σε «φορολογικούς παραδείσους». Προτείνει, μάλιστα, να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων των χωρών μελών, με κοινούς κανόνες και κατώτατα όρια φορολόγησης, θέση η οποία ερμηνεύεται ως ένα σταθερό βήμα προς την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ.

Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ανέφερε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, πως το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για εκλογές αν το επιλέξει η κυβέρνηση. «Αν θεωρεί ότι χρειάζονται εκλογές εν μέσω μεγάλης ύφεσης, ας το πει και θα κρίνουν οι πολίτες», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

Επίσης, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε με επικριτικό τρόπο καυστικά σχόλια που ακούστηκαν για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την οικονομική πολιτική και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, λέγοντας: «Η ιστορία, η προσφορά, η υστεροφημία και η αποδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ δεν σπιλώνεται, δεν διαστρεβλώνεται και δεν αλλοιώνεται. Όσοι επιμένουν να το επιχειρούν, απλά γίνονται καταγέλαστοι».

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έκλεισαν τη συζήτηση για πολιτικές συνεργασίες, τονίζοντας ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτη και αυτό έχει επικυρωθεί από το συνέδριο.