«Τα μέτρα που αποφασίστηκαν εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες για την κρίση, αλλά είναι κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της ΕΕ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, οι αποφάσεις του Eurogroup δεν αποτελούν λύση για το αύριο.

Έκανε πάλι λόγων για εμμονή ορισμένων κυβερνήσεων στη λιτότητα.


Ως «συμβιβασμό ανάσας» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σχετική δήλωση, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «τα τρία μέτρα που αποφάσισε το χθεσινό Eurogroup εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες για την κρίση, αλλά είναι κατώτερα των περιστάσεων και των προσδοκιών των πολιτών της Ένωσης.

Η ενίσχυση των συστημάτων υγείας, η στήριξη των μικρομεσαίων, η στήριξη της απασχόλησης (μέσω δανείων) είναι χρήσιμη, δεν αποτελεί όμως λύση για το αύριο. Δεν προβλέπεται κανένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των οικονομιών, για την αντιμετώπιση της έκρηξης της ανεργίας, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Δεν έγιναν αποδέκτες οι προτάσεις για νέο χρήμα, με καινοτόμα εργαλεία».

Ακόμα, η κ. Γεννηματά σημειώνει πως «η εμμονή ορισμένων Κυβερνήσεων στις συντηρητικές πολιτικές λιτότητας, οδήγησε σε παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον. Με τον κίνδυνο διόγκωσης του δημοσίου χρέους των χωρών και κατ’ επέκταση επώδυνων μνημονίων να παραμονεύει.

Η μάχη για την αλλαγή της πορείας της Ευρώπης όμως δεν τελείωσε, τώρα περνά στην πιο κρίσιμη φάση της. Οι ευθύνες των ηγεσιών και των Κυβερνήσεων είναι ιστορικές. Αρχής γενομένης από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής» καταλήγει η πρόεδρος του κόμματος.