Μέσω σχετικής ανακοίνωσής του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικότερα μέτρα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.


Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από 3 μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας και παλινωδιών στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, η κυβέρνηση πανικόβλητη τρέχει και δεν φτάνει.

Aκόμη και αυτό όμως το κάνει με προχειρότητα, με αντιφάσεις, χωρίς ξεκάθαρη επιδημιολογική στρατηγική και ενιαία κριτήρια για τον έλεγχο των επισκεπτών».

Η προστασία της δημόσιας υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο

«Η επιλεκτική αυστηρότητα και η υποχρέωση αρνητικού τεστ για ορισμένες μόνο χώρες και για συγκεκριμένες πύλες εισόδου, ούτε βοηθά ούτε θωρακίζει αποτελεσματικά τη χώρα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, συνέπεια στους χειρισμούς και όχι πειραματισμούς υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του συνεπαγόμενου κόστους στην υγεία, στην αγορά, στην απασχόληση και στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στη σοβαρή υγειονομική και οικονομική κρίση που είναι σε εξέλιξη».