Να δώσουν άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τους θανάτους και τα κρούσματα κορωνοϊού στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, κατηγορώντάς τους ότι «γνώριζαν ήδη από την Τετάρτη για τα κρούσματα σε ιδιωτικές κλινικές αλλά δεν έκαναν τίποτα».


Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σημειώνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ειδική μέριμνα με προληπτικά μέτρα και συστηματικούς ελέγχους από το Υπουργείο Υγείας σε χώρους ευαλωτότητας, όπως προσφυγικές δομές, καταυλισμοί Ρομά και γηροκομεία».

«Μετά και τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε ιδιωτικές κλινικές και προσφυγικές δομές, που δημιουργούν εστίες αναζωπύρωσης της πανδημίας, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η τραγική ολιγωρία της Πολιτείας, που σπεύδει διαρκώς εκ των υστέρων να παρέμβει. Μάλιστα, στην περίπτωση του Περιστερίου, παρότι ο ΕΟΔΥ γνώριζε ήδη από την Τετάρτη πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν προχώρησε στα απαραίτητα μέτρα. Αντίθετα, η κλινική εξακολούθησε να λειτουργεί κανονικά!» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Το υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο σε τυχοδιωκτικές πρακτικές. Και κάποια στιγμή επιτέλους η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι πάνω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, στην οποία καταφεύγει στα δύσκολα, υπάρχει πρωτίστως η ευθύνη της Πολιτείας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του Alpha ανέδειξε το ρεσιτάλ ανευθυνότητας και προχειρότητας στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, που λειτουργούσε ακόμα παρά τους θανάτους ασθενών και τον εντοπισμό πάνω από 30 κρουσμάτων.

Μάλιστα, η υπόθεση της κλινικής Ταξιάρχαι, όπως και αυτή της κλινικής Κασταλία, από χθες έχουν μπει στο μικροσκόπιο του του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη, ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν λάθη και παραλείψεις.